top of page

#8 November 2023: Het planten van een windscherm

Updated: Dec 6, 2023



We wonen in een zeer winderig gebied, op de helling van een berg. Dit betekent dat veel van onze planten en bomen last hebben van harde wind, vooral in de koude wintermaanden en de zeer droge zomermaanden.

Toen we Panos Manikis een paar weken geleden hoorden praten over het belang van windschermen, klikte het meteen en voelden we: ‘Dit gaan we doen!’. Dus wachtten we tot we genoeg middelen hadden om een paar planten te kopen, vonden we een plaatselijke boskwekerij met groenblijvende struiken en begonnen een natuurlijke haag te planten als windscherm op het eerste deel van het land.

We plantten viburnum, wilde olijven, Ilex, cipres, crataegus, rhamnus alaternus, tetraclinis en pistache lentiscus om een grote verscheidenheid aan planten te creëren.

Daarnaast hebben we nog veel meer bomen geplant, zoals iep, granaatappel, wilde kers, wilde appel, brandnetelboom, sorbus doméstica, sumak, honingbomen, hazelnoten, sorbus aria en johannesbroodbomen.

We hebben ze allemaal beschermd met stro en de bodem een boost gegeven met lokale ecologische schapen- en geitenmest (1 jaar oud).

3 views0 comments
bottom of page